Ruohotrimmeri on monipuolinen työkalu, joka oikein käytettynä voi tehdä suuria ihmeitä puutarhassasi. Tässä artikkelissa Karl-Ebbe Edberg Gardenasta jakaa parhaat vinkkinsä!
Ruohotrimmeri on erinomainen lisä ruohonleikkurille ja erittäin hyödyllinen riippumatta siitä, oletko leikkaamassa nurmikon reunaa tai suurempia alueita. Edellytys hyvän tuloksen saavuttamiselle ja tyytyväisyydelle uudella trimmerilläsi on, että käytät sitä oikein ja että pidät siitä huolta. Gardena-asiantuntija Karl-Ebbe Edberg tarjoaa parhaat vinkit sinulle, joka olet ostanut ruohotrimmerin ja haluat saada kaiken irti koneestasi.
Puhdista ruohotrimmeri jokaisen käytön jälkeen
- Monet ihmiset tekevät virheen asettamalla ruohotrimmerin varastotilaan käytön jälkeen puhdistamatta konetta ja poistamatta siimakotelon tai terän ympärille kertynyttä ruohoa. Vältä vettä – käytä mieluummin harjaa. Ruoho ja kosteus ovat rasituksia sekä muoville että metallille.
Lataa akku talvikuukausina
- Akulle ei ole hyväksi tyhjentyä kokonaan. Siksi sinun tulisi ladata se kerran tai kahdesti talvella, kun et käytä konetta. Siten akku kestää kauemmin.
Säilytä konetta kuivassa
- Kone kärsii seisoessaan kosteassa ja kylmässä ympäristössä. Siksi sen säilyttäminen kylmävarastossa ympäri vuoden ei ole optimaalista. Kaikilla ei ehkä olla tilaa ruohotrimmerille sisätiloissa, mutta sitten sinun tulisi ainakin säilyttää akku kotonasi. Akut eivät nimittäin pidä kylmästä.
Käytä leikkuusiimaa, jolle kone on suunniteltu
- Voi olla houkuttelevaa käyttää paksumpaa leikkuusiimaa vesakon tai paksumman ruohon leikkaamiseksi, mutta ruohotrimmerit myydään usein yhdessä niille valmistetun leikkuusiiman kanssa. Jos käytät liian paksua siimaa, kone voi ylikuormittua eikä se jaksa leikata ruohoa normaalisti. Samanaikaisesti se kuluttaa sekä moottoria että akkua.
Älä käytä koneessa liian lyhyttä siimaa tai terää
- Yleinen virhe, jonka monet ihmiset tekevät, on, että he jatkavat koneen käyttöä, vaikka terä olisi kulunut tai kun leikkuusiimat ovat lyhyempiä kuin mihin kone on rakennettu. Kun kone tarvitsee yhtäkkiä vähemmän virtaa, se käy ylikierroksilla ja kuluu tarpeettomasti. Terissä on usein merkintä, joka osoittaa milloin on aika vaihtaa. Gardenassa käytämme teriä siiman sijasta monissa akkukäyttöisissä koneissamme. Monet ihmettelevät, että kestävätkö terät yhtä kauan kuin siima ja kyllä ne kestävät.
Huolehdi leikkuusiimasta, niin se kestää kauemmin
- Kaikki, mikä ei ole ruohoa, kuluttaa siimaa valtavasti, joten kun leikkaat laatoitusta tai kiviseinää vasten, siima tai terät kuluvat koko ajan. Käytä kasvisuojaa ruohotrimmerin kanssa, niin säästyt turhalta kulumiselta. Leikkuusiima voi myös vanhentua. Jos ostat sen metritavarana, on suositeltavaa kaataa muutama tippa vettä sen säilytyskoteloon ja suojella se UV-valolta. Siten siima kestää paljon paremmin kuin jos annat sen kuivua ja muuttua hauraaksi.
Älä käytä konetta sykäyksittäin!
- Ehkä yleisin virhe, jonka monet ihmiset tekevät, on se, että he painelevat kaasua sykäyksittäin. Se tarkoittaa sitä, että aloitat ja lopetat koko ajan, mikä kuluttaa akkua. Jos sinulla on leikattava pinta-ala, on parempi pitää painiketta sisään painettuna ja leikata koko alue kerralla.
Älä unohda suojavarusteita
- Ei ole väliä kuinka vähän työtä on tehtävänä - ei ole mitään tekosyitä suojavarusteiden laiminlyönneille! Milloin tahansa saattaa lennähtää hiekanjyvä suurella nopeudella ja olet sitten kiitollinen, että olit suojannut silmäsi suojalaseilla.
Säädä trimmeri pituutesi mukaan
- Jos aiot leikata suurempia alueita, on tärkeää, että sinulla on trimmeri, joka on sovitettu pituutesi mukaan, jotta voit ohjata sitä suoralla selällä ja hyvällä ergonomialla. Jos ruohotrimmerin pituutta voi säätää, käytä sitä mahdollisuutta.